Renovarea locuințelor vechi: cum să transformați un apartament cu istorie într-un spațiu modern și confortabil.

цены на обновление интерьера домов в кишиневе

În zilele noastre, mulți proprietari de locuințe vechi doresc să se mute în clădiri noi, vânzând apartamentele în care au trăit mulți ani, unde cunosc toți vecinii, unde este liniște și totul este clar. Cu toate acestea, clădirile noi au adesea dezavantajele lor: vecini necunoscuți, izolare fonică slabă și o perioadă lungă de renovări zgomotoase. Dar de ce să plecați dintr-o casă care a devenit deja familiară, dacă puteți efectua o renovare și să o transformați într-un spațiu modern și confortabil?

Avantajele renovării locuințelor vechi

Economii la izolare fonică și la renovările vecinilor. Clădirile noi suferă adesea de izolare fonică slabă și zgomot constant provocat de renovările vecinilor. Într-o casă veche, această problemă este deja rezolvată, iar vecinii sunt verificați de timp.

Păstrarea relațiilor și a mediului obișnuit. Mutarea într-o clădire nouă înseamnă ruperea de mediul social obișnuit. Într-o casă veche, deja cunoașteți toți vecinii și sunteți obișnuit cu infrastructura locală.

Etapele renovării

Inspecție și planificare

Primul pas în renovarea locuințelor vechi este inspecția apartamentului sau a casei. Profesioniștii vin la fața locului, evaluează starea acestuia și discută cu clientul ce trebuie păstrat și ce trebuie schimbat. Este important să se țină cont de nevoile tuturor membrilor familiei, interesele și stilul lor de viață. În această etapă se adună și exemple de interioare care plac clientului, pentru a crea un proiect care să corespundă așteptărilor sale.

Demontare și pregătire

Următorul pas este demontarea structurilor vechi și eliminarea deșeurilor. Este important să ne amintim că acestea vor fi considerabile. Tot aici trebuie luată în considerare și înlocuirea instalațiilor sanitare și a tuturor comunicațiilor, precum și realizarea unei noi instalații electrice.

Reparația pereților și a podelelor

Mulți se tem de pereții denivelați din apartamentele vechi. Cu toate acestea, nu este necesar să îi nivelați la unghiuri perfecte de 90 de grade. Acest lucru este necesar doar în locurile unde se montează mobilier încorporat — bucătării sau dulapuri. Restul pereților pot fi pur și simplu nivelați, fără a aduce unghiurile la perfecțiune. În ceea ce privește podelele, acestea trebuie adesea înlocuite complet, mai ales dacă în casă se simte miros de mucegai.

Înlocuirea ferestrelor și ventilația

Înlocuirea ferestrelor vechi este o etapă obligatorie în renovare. Cu toate acestea, este important să ne amintim că ferestrele noi într-un apartament vechi, fără ventilație adecvată, pot duce la apariția mucegaiului. Prin urmare, este necesar să se instaleze o clapetă de ventilație și uși fără praguri pentru circulația aerului.

Reconfigurarea și designul

Dacă se planifică o reconfigurare, este necesar să se apeleze la un specialist, deoarece nu toate pereții pot fi demolați. Ulterior, designerii fac măsurători, creează planuri și vizualizări, pe care le discută cu clientul. În final, rezultă un proiect care include toate detaliile renovării: ce să demolați și ce să construiți, ce materiale să utilizați și unde să le achiziționați.

внутренняя реконструкция домов в кишиневе

Aspectele financiare

Discutarea bugetului este o parte importantă a lucrului la proiect. Înțelegerea posibilităților financiare ale clientului permite alegerea materialelor în segmentul de preț dorit, fără a sacrifica calitatea și estetica. Pe piață există astăzi multe materiale la prețuri diferite, iar profesioniștii vor ajuta întotdeauna să găsiți soluții optime.

Renovarea locuințelor în Chișinău și Moldova

Renovare interioară a caselor în Moldova devine o serviciu din ce în ce mai popular. În special, renovarea apartamentelor la cheie în Chișinău este foarte solicitată, deoarece proprietarii de apartamente vechi doresc să le aducă la standardele moderne. Renovare interioară a caselor în Chișinău include lucrări complexe, începând cu demontarea elementelor vechi și terminând cu instalarea ferestrelor noi și realizarea unei noi instalații electrice.

Prețuri la renovare interioară a caselor în Chișinău variază în funcție de volumul lucrărilor și materialele utilizate. Renovarea apartamentelor la cheie în Moldova permite proprietarilor să evite grijile legate de organizarea renovării, deoarece toate lucrările sunt efectuate de specialiști, de la proiectare până la finisajul final.

Concluzie

Renovarea locuințelor vechi nu este doar o modalitate de a actualiza un apartament, ci și o oportunitate de a păstra confortul și atmosfera cu care v-ați obișnuit. Abordarea profesională în fiecare etapă a lucrărilor, atenția la detalii și înțelegerea nevoilor clientului permit crearea unor spații moderne și confortabile, unde este plăcut să trăiți și să petreceți timpul cu familia și prietenii.

реконструкция интерьеров домов в молдове