Zonarea camerei de baie

Baia – este o cameră multifuncțională. Dar, în același timp, de obicei ea este cea mai mică cameră din casă/apartament, ceea ce înseamnă că locul din ea trebuie repartizat bine gândit pentru utilizarea cu înțelepciune a fiecărui centimetru. Acest lucru nu este ușor de făcut, dar este posibil, mai ales dacă apelați pentru ajutor la specialiștii din Dizart. Noi vom spune despre mai multe metode de zonare a băii, care vă vor ajuta să repartizați totul corect, să o faceți cu stil și, în același timp, să evitați senzația de dezordine.

Cel mai adesea, spațiul de baie este împărțit în mai multe zone funcționale, fiecare dintre ele având propriile sarcini.

  1. Este ușor de înțeles că în primul rând există o zonă destinată procedurilor cu apă. Această zonă ar trebui, cel puțin, să fie finisată cu material hidrofug și să fie dotată cu un loc pentru depozitarea produselor de igienă.
  2. Următoarea zonă – loc pentru proceduri cosmetice, situat lângă chiuvetă. Aceasta de asemenea, ar trebui să fie echipata cu un loc pentru depozitarea a tot ce este nevoie, și de asemenea cu o oglindă. Apropo, cu ajutorul oglinzilor, puteți nu numai să zonați spațiul, ci și să îl măriți vizual.
  3. Separat merită de evidențiat zona pentru toaletă. Această parte a băii este cea mai puțin capricioasă, dar nu ar trebui să o neglijați. Dacă de folosit spațiul de deasupra toaletei cu cap, el vă poate economisi mult loc.
  4. Zona de utilitate în care este instalată mașina de spălat, nu este des întâlnită în băi, dar este de asemenea, important să îi acordați atenție.

Zonare vizuală

Zonarea spațiului nu este întotdeauna un proces dificil și costisitor. Uneori, pentru a-l împărți în secțiuni separate, este suficient să recurgeți la tehnici simple, decorative. Iluminarea specifică, lucrul cu culorile și materialele, vă va ajuta să obțineți rezultatul dorit cu investiții minime.

Tipurile de zonare prezentate mai jos sunt benefice în mai multe cazuri:

  • Dacă doriți să economisiți bani;
  • Dacă decizia de zonare a camerei a fost luată într-o etapă ulterioară în procesul reparării;
  • Dacă camera este mică și nu oferă spațiu suplimentar pentru construirea nișelor, pereților despărțitori și podiumurilor.

Culoarea

Prima și cea mai simplă soluție este zonarea în diferite culori. Avantajul acestei metode este costul redus și ușurința de execuție. Este suficient să alegeți culori contraste sau complementare și să decorați diferite zone cu ele. Însă în acest fel, puteți împărți vizual baia doar în secțiuni separate, ceea ce înseamnă că nu este potrivită pentru toată lumea. Dacă trebuie să împărțiți spațiul din baie nu numai vizual, ci și funcțional – această metodă nu este pentru dvs.

Finisarea

Prin analogie cu punctul anterior, zonarea cu diferite materiale funcționează mai mult asupra componentei vizuale, dar această metodă are și avantaje suplimentare. De exemplu, cu acest tip de zonare, puteți decora un perete cu faianță (lângă baia spre exemplu) iar pereții rămași, care vor fi mai puțin expuși la umezeală, puteți decora cu alte materiale mai puțin costisitoare.

Iluminarea

Principalul avantaj al acestei metode de zonare decorativă, este capacitatea de a crea o atmosferă specială în baie. Diferite zone necesită iluminare diferită, ceea ce vă oferă o gamă largă de posibilități. De exemplu, în apropierea chiuvetei, iluminarea trebuie să fie mai intensă, spre deosebire de zona de duș, unde lumina poate fi mai moale și mai plăcută.

Zonare funcțională

Este timpul să trecem la metode mai radicale de zonare a camerei de baie. Desigur, astfel de metode necesită mult mai mult timp și costul lor este mult mai mare, dar ele au și multe avantaje. Dacă dimensiunea camerei vă permite să utilizați nișe și partiții pentru zonare, ar trebui să acordați preferință acestei metode. Acest lucru vă va permite nu numai să faceți zonele individuale mai retrase, ci și să creați spațiu de depozitare suplimentar. Compania Dizart va dezvolta un proiect pentru baia dvs. care va lua în considerare toate nevoile, caracteristicile și posibilitățile camerei.

Dacă e necesar de făcut reparația capitală a băii sau doriți să faceți împărțirea spațiului mai explicit, ar trebui să acordați atenție următoarelor tipuri de zonare:

Pereții despărțitori

Această metodă de zonare a băii este cea mai funcțională. Cu ajutorul acesteia, puteți separa zone individuale, împărți literalmente camera în secțiuni.

În special, în băile combinate, o astfel de metodă va ajuta la separarea condiționată a toaletei, făcând-o mai privată. Dacă zona băii nu vă permite să faceți un perete despărțitor din ghipsocarton, cărămidă sau sticlă, puteți acorda preferință pereților despărțitori glisanti. Ei nu numai că sunt mai puțin voluminoși, dar sunt și capabili să mărească vizual spațiul.

Nișe și podiumuri

Nișele – sunt o soluție excelentă nu numai pentru zonare, ci și pentru optimizarea spațiului din baie. Ele pot ascunde țevile și robinetele sau pot organiza spațiu suplimentar de depozitare pentru produsele chimice de uz casnic, articole de igienă etc.

Dacă nișele sunt concepute pentru a ascunde tot ce nu este necesar,  podiumul, dimpotrivă, va contribui la concentrarea întregii atenții asupra

un obiect specific. Cel mai adesea este baia în sine, ca atribut principal al acestei camere.

Mobila

De asemenea, puteți zona spațiul în cameră cu ajutorul aranjarii speciale al mobilierului din baie.

De exemplu, plasând lavoarul între toaletă și cadă sau duș, dvs veți  crea un fel de barieră care împarte camera în două zone separate.

Specialiștii cu experiență a companiei Dizart sunt gata să vă ajute în orice moment, vă vor alege tipul de zonare care se potrivește cu baia dvs. particulară și vă vor sugera cum să implementați proiectul cât mai economic posibil.

Partajeaza postarea:

Articole similare

Awesome Designs