Zonele într-o baie.
Baia este o cameră extrem de multifuncțională. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, ea este cea mai mică cameră din casă/apartament, ceea ce înseamnă că spațiul trebuie să fie distribuit cu înțelepciune pentru a utiliza în mod eficient fiecare centimetru pătrat. Este o sarcină dificilă, dar realizabilă, mai ales dacă solicitați ajutorul specialiștilor de la Dizart. Vom prezenta câteva modalități de zonare a băii care vă vor ajuta să distribuiți cu pricepere toate elementele necesare, să o realizați într-un mod elegant și să evitați senzația de aglomerare.
De obicei, spațiul băii este împărțit în mai multe zone funcționale, fiecare având propriile sale scopuri.
- Nu este greu de ghicit că zona pentru procedurile cu apă este prima care se evidențiază. Acest loc trebuie să fie cel puțin placat cu un material rezistent la apă și să aibă spațiu de depozitare pentru produsele de igienă.
- Următoarea zonă este locul pentru procedurile cosmetice, situat în apropierea chiuvetei. Acesta trebuie să aibă, de asemenea, spațiu de depozitare pentru toate elementele necesare și un oglindă. De altfel, oglinzile nu numai că pot fi folosite pentru a zonifica spațiul, dar pot și să-l mărească vizual.
- Merită menționată în mod special și zona toaletei. Această zonă este cea mai puțin pretențioasă, dar nu ar trebui să o neglijați. Dacă folosiți spațiul deasupra vasului de toaletă în mod inteligent, puteți economisi mult spațiu.
- Zona utilitară, în care este amplasată mașina de spălat, nu este întâlnită atât de des în băi, dar este important să-i acordați atenție și ei.
Zonare vizuală
Zonarea spațiului nu este întotdeauna un proces dificil și costisitor. Uneori, pentru a împărți spațiul în sectoare separate, este suficient să utilizați câteva trucuri decorative simple. Iluminarea specifică, lucrul cu culorile și materialele vă vor ajuta să obțineți rezultatele dorite cu investiții minime.
- Tipurile de zonare prezentate mai jos sunt potrivite în mai multe cazuri:
- Dacă doriți să economisiți; Dacă decizia de a zonifica camera a fost luată în stadiile târzii ale renovării;
- Dacă camera este mică și nu permite spațiu suplimentar pentru construirea nișelor, peretelui sau platformelor.
Specialiștii Dizart – partenerul dvs. de încredere în crearea unei băi ideale! Suntem pregătiți să vă oferim ajutor în orice moment, selectând tipul optim de zonare care se potrivește perfect spațiului dvs. Experiența noastră vă va ajuta să implementați proiectul într-un mod maxim de economisire, fără a compromite calitatea. Încredințați-ne visele dvs. despre o baie ideală și beneficiați de suport profesional din partea Dizart. Dacă aveți vedere o renovare majoră a băii sau doriți să faceți o separare mai evidentă a spațiului, ar trebui să acordați atenție următoarelor tipuri de zonare:
Separatoare
Această metodă de zonare a băii este mult mai funcțională. Vă permite să separați zonele individuale și să împărțiți efectiv camera în secțiuni.
În special, în băile cu servicii sanitare combinate, acest lucru vă poate ajuta să separați condiționat zona de toaletă, făcând-o mai privată. Dacă suprafața băii nu permite construirea unei separatoare complete din gips-carton, cărămidă sau sticlă, puteți opta pentru separatoare glisante. Acestea nu sunt doar mai compacte, ci și capabile să mărească vizual spațiul.
Nișe și podiumuri
Nișele reprezintă o soluție excelentă nu numai pentru zonare, ci și pentru optimizarea spațiului din baie. Acestea vă permit să ascundeți țevile și robinetele sau să creați spațiu suplimentar pentru depozitarea produselor de curățenie, articole de igienă etc.
Dacă nișele sunt concepute pentru a ascunde lucrurile inutile, podiumurile, dimpotrivă, ajută la focalizarea atenției asupra unui anumit obiect. De obicei, cada este considerată elementul central al acestei camere.
Mobilier
Spațiul în baie poate fi zonat și prin amplasarea specială a mobilierului.
De exemplu, plasarea chiuvetei între toaletă și cadă sau duș creează o barieră distinctă care separă camera în două zone distincte.
Eroare: Nu am găsit formularul de contact.